"Vi viderefører altså princippet om ’uddannelse til stolen’. Men til en stol, der har det med at ændre form og farve", beskriver Claus Riis, kundechef på Forsikringsakademiet.
"Branchen efterspørger nemlig uddannelser til de medarbejdere, der allerede er dygtige til deres job, fx via niveau 4 og 5-uddannelse, men som ønsker at bliver endnu dygtigere. AIP rammesætter et fælles sprog og en fælles metode for, hvordan man løser opgaver uden på forhånd at kende løsningen. Som medarbejder har man altså mulighed for at opbygge et skill-set til opgaver, der går ud over den specifikke jobfunktion og de formelle kompetencer. Og det åbner naturligvis også mulighed for at uddanne sig til en ny rolle, hvis man ønsker det", uddyber han.
Claus Riis peger derfor på, at målgruppen for AIP bl.a. er rådgivere og specialister, som bliver inddraget i projekter, forretningsudvikling, strategiarbejde eller andre områder med høj faglig kompleksitet.
Kombinerer fag og formidling
AIP-konceptet giver de studerende mulighed for at fordybe sig i specifikke forsikrings- og pensionsemner. Men der er også fokus på, hvordan du formidler din viden.
"På alle fagene indgår kommunikation, så man bliver trænet i at formidle sin viden i de nye og forskellige sammenhænge, man indgår i. Det er ekstremt vigtigt, netop når du sætter forskellige fagfolk sammen om at løse en opgave", siger Claus Riis.
Sådan får du adgang til AIP
AIP består altså af modulet Metode og formidling samt en række valgfag.
Medarbejdere, der har bestået et niveau 4-modul, skal starte med Metode og formidling og kan derefter fortsætte ind i universet af valgfag.
Medarbejdere, der har gennemført et niveau 5-modul eller har akademisk baggrund, kan gå direkte til valgfagene.
Metode og formidling – et godt sted at starte
På Metode og formidling lærer du at arbejde struktureret og analytisk med komplekse problemstillinger.
Og det virker.
"Vi ved fra evalueringerne, at de studerende efterfølgende oplever, at de har fået mere selvtillid, både fagligt og personligt. De har simpelthen fået større faglig ballast og kan oftere end før selv køre en sag igennem fra A fra Z. De fortæller, at det er blevet nemmere selv at tage dialogen med kunden i komplicerede sager, hvor de måske før ville have sendt sagen videre", beretter Claus Riis.
Metode og formidling er derfor et godt sted at starte sin AIP-rejse, men er også relevant for medarbejdere, som primært vil dygtiggøre sig i deres nuværende rolle.
"Modulet er udviklet i forbindelse med AIP, men har vist sig at være relevant i en langt bredere sammenhæng", konkluderer Claus Riis.