ForsikringsakademietForsikringsakademietForsikringsakademietForsikringsakademiet
Forsikringsakademiet

Hvad leder du efter?

Forsikringsakademiet
IDD-løsninger på vej til smalle produkter og segmenter

IDD-løsninger på vej til smalle produkter og segmenter

Det koger på udviklingskontoret i disse uger. Vi har nemlig en række målrettede efteruddannelsesprøver på vej til medarbejdere, som håndterer enkelte eller få produkter og segmenter. De første prøver er gennemført og alle bestod.

Forsikringsakademiet er godkendt til at udbyde IDD-prøver til branchens medarbejdere.

For at dække så bredt som muligt, har vi nu også ’kigget smalt’.

Det betyder, at vi, på nogle udvalgte områder, har udviklet efteruddannelses- og kompetenceprøver til smallere målgrupper.

 

Det drejer sig i alfabetisk rækkefølge om:

Holddatoer er på vej til hver enkelt område.

 

Imødekommer ønske fra branchen

- Det har været et stort ønske fra dele af branchen og forståeligt nok. Medarbejdere, som alene beskæftiger med fx hesteforsikring til privatkunder, behøver jo ikke brede sig yderligere, fortæller projektleder Tina Dalskov Birkelund.

Lige nu er efteruddannelsesprøverne (EUP) stærkt relevant for alle, der er omfattet af overgangsordningen, da den udløber 31. marts 2022.

Men helt generelt vil der indenfor hvert emne være en kompetenceprøve og en efteruddannelsesprøve til rådighed.

Kompetenceprøven er den, der grundlæggende dokumenterer medarbejderens kompetencer på det aktuelle felt og er for alle 'nye’ medarbejdere, ansat efter 1/10-18 (jf. IDD-bekendtgørelsen).

Efteruddannelsesprøven skal hvert 3. år fastslå, at kompetencerne fortsat er på plads.

- Indholdet er målrettet afgrænsede områder, men er ellers 100 procent underlagt samme krav fra Finanstilsynet, som de øvrige prøver, understreger Tina Dalskov Birkelund.

 

Erfaren underviser hjælper med at blive klar til den generelle efteruddannelse

Men hvad så, hvis man sidder med et afgrænset produktområde og segment, der ikke er dækket af de aktuelle efteruddannelses-løsninger?

- Denne gruppe medarbejdere skal benytte sig af den generelle efteruddannelsesprøve på det relevante arbejdsområde. Og for at hjælpe bedst muligt på vej har vi udviklet to "Bliv klar til efteruddannelsesprøve"-kurser på henholdsvis Arbejdsområde 1 og 2. De er åbne for tilmelding nu, så man kan nå det, inden overgangsordningens udløb 31. marts 2022, fortæller Tina Dalskov Birkelund.

"Bliv klar til efteruddannelsesprøve"-kurserne løber over ca. 5 uger med forberedelse og træning derhjemme, fulgt op af 2 undervisningsdage på Forsikringsakademiet med en erfaren underviser.

- Kursusforløbet sikrer, at medarbejderen dels bliver klædt på til at bruge de relevante IDD-træningsbaner, dels får den nødvendige viden og indsigt til at kunne bestå den kommende prøve, siger Tina Dalskov Birkelund.

Det er en forudsætning for deltagelse, at medarbejderen har adgang til træningsuniverset via virksomhedens abonnement.

Gå til kurven...