ForsikringsakademietFOAKlearnKrydsfeltet

Så er det nye AIP-koncept klar

AIP tilbyder en række valgfag på højeste forsikringsfaglige niveau. De første valgfag er åben for tilmelding.

De første hold er Udvidet firmapension og EU-udbud – begge med start i oktober 2023.

Lige i hælene kommer fem andre valgfag, som også giver kompetencer til jobbet nu og her og til fremtidens opgaver.

Det er:

"AIP er for medarbejdere, der allerede er dygtige til deres job, fx via niveau 4 og 5. Her får de et fælles sprog og en fælles metode for, hvordan man løser komplekse opgaver, hvor løsningen ikke på forhånd er kendt. Medarbejderne får altså mulighed for at opbygge et skill-set til opgaver, der går ud over den specifikke jobfunktion og de formelle kompetencer. Og det åbner naturligvis også mulighed for at uddanne sig til en ny rolle, hvis man ønsker det", fortæller Claus Riis, kundechef på Forsikringsakademiet.

Start din AIP-rejse med modulet Metode og formidling.

For at tage hul på AIP-valgfagene skal de fleste medarbejdere omkring modulet Metode og formidling, hvor de lærer at arbejde struktureret og analytisk med komplekse problemstillinger.

Og det virker.

"Vi ved fra evalueringerne, at folk går hjem med øget selvtillid, både fagligt og personligt. De har simpelthen fået større faglig ballast og kan oftere end før selv køre en sag igennem fra A fra Z. De fortæller, at det er blevet nemmere selv at tage dialogen med kunden i komplicerede sager, hvor de måske før ville have sendt sagen videre", beretter Claus Riis.

Metode og formidling er derfor et godt sted at starte sin AIP-rejse, men er også relevant for medarbejdere, som primært vil dygtiggøre sig i deres nuværende rolle.

"Modulet er udviklet i forbindelse med AIP, men har vist sig at være relevant i en langt bredere sammenhæng. Så alle kan have glæde af det, også uden at gå videre med AIP-valgfagene", konkluderer Claus Riis.

Gå til kurven...