BurgerCloseSearchCart
Profile

Hvad leder du efter?

Search

[8.64] Arbejdsskade I

Her er kurset, der giver dig solid forståelse af, hvad en arbejdsskade er, hvordan arbejdsskadesystemet fungerer og hvad der ligger bag arbejdsskademyndighedernes afgørelser om anerkendelse og varigt mén

Når der sker en arbejdsskade, kommer Arbejdsmarkedets Erhvervssikring på banen. Det er AES, som afgør, om der er tale om en arbejdsskade, om skadelidte var på arbejde da skaden skete, og hvor meget skadelidte eventuelt skal have i varigt mén.

Det er naturligvis helt essentielt for alle, der er involverede i skadesagen, at AES træffer korrekte afgørelser. Derfor skal du som medarbejder i forsikringsselskab, fagforening og stat, amt eller kommune være i stand til at vurdere afgørelsernes validitet.

Kurset giver dig vigtig indsigt og overblik
På dette kursus får du indsigt i, hvilke kriterier, der skal være opfyldt, for at en person er omfattet af arbejdsskadesikringsloven og kriterierne for at en skade opfylder personskadebegrebet. Du får også indsigt i, hvordan myndighederne fastsætter et varigt mén, og hvordan du som part i sagen kan vurdere, om afgørelsen er korrekt.

I løbet af de 3 kursusdage ser vi også næmere på forsikringsselskabernes rolle i forbindelse med spørgsmål om dækning af behandlingsudgifter, og du bliver introduceret til, hvordan AES fastsætter dækning af i disse udgifter.

Du kommer til at arbejde med:

 • Reglerne for, hvornår en arbejdsgiver skal anmelde en skade til sit forsikringsselskab, og hvornår forsikringsselskabet skal sende til sagen til AE
 • Reglerne for de selvforsikrede enheder,dvs. stat, amter og kommuner
 • Arbejdsskadesikringslovens personkreds
 • Ulykkesbegrebet
 • Godtgørelse for varigt mén og reglerne for fradrag
 • Reglerne for behandlingsudgifter og forsikringsselskabernes rolle
 • Reglerne om klagebehandling og genoptagelse


Sådan er kurset bygget op:
Vi arbejder med oplæg fra underviserne og cases fra hverdagen, herunder relevante domme og principafgørelser fra Ankestyrelsen. Kurset giver dig derfor et grundlag for at omsætte teori til praksis.

En del af undervisningen består i gruppearbejde, hvor der er er mulighed for diskussioner, erfaringsudveksling - og garanti for, at du skal bruge en lommeregner.

Dine undervisere er Bettina H. Olsen og Frederik Nielsen.

Efter kurset:

 • Du har et grundlæggende indblik i arbejdsskadesikringslovens område
 • Du er skarp på at analysere og identificere de hyppigste problemstillinger indenfor arbejdsskadesikringslovens anvendelsesområde
 • Du er i stand til at vurdere, om en person eller situation er omfattet af arbejdsskadesikringsloven
 • Du er opdateret på den nyeste praksis

Kursus i skønne omgivelser

Kursus i skønne omgivelser

Kurset bliver afholdt på Rungstedgaard, der ligger lige ud til Øresund i Rungsted.

På alle årstider kan du nyde udsigten og naturen i parken. Du kan også gå eller løbe en tur i skoven - eller låne en cykel til en lille tur op ad Strandvejen. Du vælger!

Læs mere om Rungstedgaard her

Se ledige pladser

Ledige pladser
Holdnr.:19.36-0
Startdato:02-09-2019
Slutdato:04-09-2019
Pris aktionær:13.960 DKK
Pris øvrige:16.690 DKK
 
8.64-19.36-0 Arbejdsskade I:02.09.19 10:00 - 04.09.19 16:00

Relevant for dig?

Du arbejder i det daglige arbejdsskader - enten som et nyt område eller med nogen erfaring. Det kan være som kunderådgiver eller sagsbehandler i forsikringsselskab, fagforbund, kommune eller advokatfirma. 

Forløbet

Kurset har en varighed på 3 hele dage med overnatning og forplejning på Forsikringsakademiet - Rungstedgaard.

Tilmelding
Du skal tilmelde dig via uddannelsesafdelingen i dit selskab.

Ved tilmelding bliver der automatisk booket værelse til dig på Rungstedgaard. Har du brug for yderligere overnatning i forbindelse med kurset, skal du selv tage fat i Booking 

Pris

Aktionærfordel: 3-dageskursus inkl. materialer, overnatning og forplejning 13.310,00 kr.

Øvrige: 3-dageskursus inkl. materialer, overnatning og forplejning 15.910,00 kr.

Gå til indkøbskurven...