ForsikringsakademietForsikringsakademietForsikringsakademietForsikringsakademiet
Forsikringsakademiet

Hvad leder du efter?

Forsikringsakademiet
Erhvervs- og produktansvarsforsikring

Erhvervs- og produktansvarsforsikring

15-09-2021

Nu kan du blive fagligt opdateret og få indsigt i nyeste praksis indenfor erhvervs- og produktansvarsforsikring på temadag med Allan Kvist-Kristensen. Onsdag 15. september kl. 9.30 - 16.30

S4.81-21.37-0

Den væsentligste forsikring til at styre enhver virksomheds ansvarsrisiko er Erhvervs- og produktansvarsforsikringen.

Forsikringens standardbetingelser blev udarbejdet i 1987 af Forsikring & Pension og Dansk Industri (dengang SKAFOR og Industrirådet).

Her - godt 30 år senere - giver betingelserne dog stadig betydelige udfordringer for forsikringsselskaberne og virksomhederne.

På denne temadag går vi i dybden med 4 af de største, aktuelle udfordringer:

 • Ingrediens og Komponent
  Ingrediens- og komponentdækningen er uden tvivl den vanskeligste forsikringsdækning indenfor området. Alligevel er retspraksis ualmindelig begrænset.
  Østre Landsret har imidlertid afsagt en interessant afgørelse om Vilhelmsro Skole, som er gået under radaren i branchen.
  Åbner dommen flere ”døre” for diskussion?
 • Regresfordeling
  Erstatningsansvarslovens § 25 om fordeling mellem flere solidarisk erstatningsansvarlige har ofte levet en tilbagetrukket tilværselse, hvor der ikke har været spekuleret i kontraktsammenhæng. Højesteret har forholdt sig hertil sidste år, og vi samler op på konsekvenserne.
 • Skadebegrebet
  Skadebegrebet indenfor erhvervs- og produktansvarsforsikringen har gennem alle årene været genstand for fokus. Alligevel har begrebet ikke været genstand for megen retspraksis. Nu har Højesteret forholdt sig hertil i Partliner-dommen fra 2021 - og spørgsmålet er, om dommen giver anledning til en ændret sondren mellem skade og tab?
 • Behandling og bearbejdning- og besiddelsesundtagelserne
  Dækningsundtagelserne har siden betingelsernes start været udtryk for en del af virksomhedens erhvervsrisiko, som forsikringsselskaberne er tilbageholdende med at yde dækning for. Vi har derfor savnet retspraksis for, hvornår der foreligger arbejde, som medfører, at skade er dækningsundtaget.
  Vi samler op på status og den seneste utrykte praksis.
Gå til indkøbskurven...