ForsikringsakademietFOAKlearnKrydsfeltet
Forsikringsakademiet

Seminar

Tirsdag den 3. september 2024 sætter seminaret fokus på de aktuelle problemstillinger og sager, der opstår som følge af problemer i det psykiske arbejdsmiljø, såsom seksuel chikane, mobning og andre krænkende handlinger, stress, vold, stor arbejdsmængde, tidspres og meget mere.

S5.30-24.36-0

På seminaret vil du blandt andet få svar på følgende spørgsmål vedrørende psykiske arbejdsskadesager og det psykiske arbejdsmiljø:
• Hvad er psykiske arbejdsskader?
• Hvad er reglerne på området, og hvilken udvikling har vi set?
• Hvad er den nye arbejdsskadereform, og hvad betyder den for psykiske arbejdsskadesager?
• Hvad lægges der vægt på i ansvarsvurderingen, og hvilke perspektiveringer kan drages til ansættelsesretten?
• Hvilke udfordringer er der med det psykiske arbejdsmiljø og psykiske arbejdsskader i det moderne arbejdsliv?

 

Som noget nyt, får vi også besøg af et medlem af Retslægerådet, Henrik Steen Andersen, der er overlæge, dr.med, speciallæge i psykiatri, og som blandt andet vil bidrage med et indlæg, der har en helt særlig vinkel.

 

Dagen

Vi vil starte med en gennemgang af de centrale regler på området, tendenser og konkrete sager. Vi har fokus på, hvilke udfordringer der er med det psykiske arbejdsmiljø og psykiske arbejdsskader fra både arbejdsgiver og skadelidtes vinkel.

Vi kommer blandt andet ind på arbejdsskadereformen, reglerne om anerkendelse af psykiske arbejdsskadesager og Erstatningsnævnet. Og så går vi i dybden med ansvarsvurderingen og samspillet mellem erstatningsretten og ansættelsesretten, herunder relevante ansættelsesretlige love.

Dagen slutter af med undersøgelser i krænkelsessager, herunder advokatundersøgelser, aktuelle problem-stillinger og løsningsforslag.

Alt i alt får du en grundig viden om de temaer i det psykiske arbejdsmiljø, der i stigende grad fylder og opleves på arbejdspladserne og medfører psykiske arbejdsskader. Hvilke regler gælder der, og hvad er udviklingen i praksis? Du opnår indsigt i en række aktørers syn på udfordringerne i det psykiske arbejdsmiljø og samspillet mellem erstatningsretten og ansættelsesretten.

Som en del af et professionelt forum får du mulighed for debat og erfaringsudveksling med foredragsholderne og de øvrige deltagere på seminaret.

 

KONTAKT

Vi vil rigtig gerne tale om uddannelse med dig, så tag endelig fat i os, hvis du har brug for sparring, rådgivning - eller svar på konkrete spørgsmål.

Kundeservice er klar på mailen kundeservice@foak.dk og telefon 4516 5000, mandag til torsdag kl. 8 - 15 og fredag kl. 8 - 14.

Kontakter du os uden for åbningstid, vender vi tilbage hurtigst muligt.

Gå til kurven...