BurgerCloseSearchCart
Profile

Hvad leder du efter?

Search

Sådan bliver du compliant med IDD-kompetencekravene

De nye IDD-kompetencekrav i forsikrings- og pensionsbranchen omfatter bl.a. uafhængige forsikringsformidlere, også kendt som forsikringsmæglere.

Det betyder, at du skal være compliant med de kompetencekrav, der stilles til netop dette jobområde. Kravene fremgår af IDD-bekendtgørelsen.

Du tilmelder dig modulerne i mægleruddannelsen gennem den uddannelsesansvarlige i dit selskab.

Fleksibel løsning hjælper både den erfarne og den nyansatte
Forsikringsakademiet er i fuld gang med at udvikle de relevante IDD-løsninger, dvs. både uddannelse og mundtlige eksamener.

Løsningerne er designet som et top-up-program på den forsikringsfaglige viden, du som medarbejder har erhvervet fra de grundlæggende uddannelser og prøver, fx som assurandør.

Samtidig klæder top-up-programmet nyansatte medarbejdere i branchen på til at kunne bestå den mundtlige eksamen indenfor arbejdsområdet.

Fokus på fleksibilitet
På uddannelserne møder du en høj grad af blended learning. Det skaber fleksibilitet i forhold til det daglige arbejde i virksomheden – og giver mulighed for at fordybe sig i specifikke emner, når der viser sig specifikke behov.

Fælles modul danner basis

IDD-bekendtgørelsen stiller krav til at emnerne jura og metode indgår i uddannelsen og at det kan være i form af et modul, der går på tværs af de fire arbejdsområder for mæglere.

Derfor består uddannelserne af et fælles jura- og metodemodul, som danner udgangspunkt for at vælge specialisering i en af de fire retninger (beskrevet i bilag 6-9).

Hvornår er top-up-programmet klar?

Som det første arbejder vi lige nu på højtryk med at udvikle uddannelser og kompetenceprøver. Det er her branchen, ser det mest presserende behov.

Derefter prioriteres udvikling af efteruddannelsesprøverne, som først skal være bestået i 2021.

Vi er klar til at tage imod de første tilmeldinger i løbet af sommeren 2019:

Jura og metode for den uafhængige forsikringsformidler TILMELDING ÅBEN

Arbejdsområde 6 (Q3 2019)

Arbejdsområde 7 TILMELDING ÅBEN

Arbejdsområde 8 (Q3 2019)

Arbejdsområde 9 TILMELDING ÅBEN

Gå til indkøbskurven...