ForsikringsakademietFOAKlearnKrydsfeltet
Forsikringsakademiet

Forsikringsakademiet Kursus

8.65

Gå i dybden med 'tab af erhvervsevne' og 'fastsættelse af årsløn', som er nogle af de centrale elementer indenfor arbejdsskadeerstatninger med stor betydning for den skaderamte.

Vi ser jo desværre, at nogle arbejdsskader har så store konsekvenser at skadelidte må skifte job eller helt trække sig fra arbejdsmarkedet. I begge tilfælde er det Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AE), som afgør størrelsen af tab af erhvervsevne og fastsættelsen af årsløn for skadelidte. Hvis arbejdsskaden har ført til at skadelidte er gået bort, træffer AE også afgørelse om erstatning for tab af forsørger.

Det er naturligvis helt centralt, at skadelidte, eller eventuelle efterladte, får den erstatning, som Lov om arbejdsskadesikring berettiger til. Derfor skal du som medarbejder i forsikringsselskab, fagforening og stat, amt eller kommune være i stand til at vurdere afgørelsernes validitet.

På dette kursus får du indsigt i de kriterier, der gælder, når myndighederne skal vurdere tab af erhvervsevne, og hvad der lægges vægt på, når årslønnen skal fastsættes.

Du lærer at vurdere tab af erhvervsevne på baggrund af konkrete sager og arbejder med de kriterier, der indgår i vurderingen af erhvervsevnetabet. Derudover er du hands on med værktøjerne til at beregne en årsløn.

Samlet set giver kurset dig et skarpere blik for, om afgørelser fra arbejdsskademyndighederne er korrekte, og hvornår der er basis for at klage.

Underviserteamet består af Bettina Høyer Olsen, Pernille Krogh Pedersen og Frederik Nielsen.

Kurset er målrettet dig, der til daglig arbejder med arbejdsskader og har nogen erfaring på området. Du kan være kunderådgiver eller sagsbehandler i forsikringsselskab, fagforbund, statslige institutioner, kommune, politi eller advokatfirma. For at deltage skal du have et grundlæggende kendskab til arbejdsskadeområdet - eller have deltaget på kurset Arbejdsskade I (8.64).

Læs mere her
  KONTAKT

  Vi vil rigtig gerne tale om uddannelse med dig, så tag endelig fat i os, hvis du har brug for sparring, rådgivning - eller svar på konkrete spørgsmål.

  Kundeservice er klar på mailen kundeservice@foak.dk og telefon 4516 5000, mandag til torsdag kl. 8 - 15 og fredag kl. 8 - 14.

  Kontakter du os uden for åbningstid, vender vi tilbage hurtigst muligt.

  Jeg er:

  Relevant for dig?

   

   

  Gå til kurven...