ForsikringsakademietFOAKlearnKrydsfeltet

Nyt samarbejde om brancherelevant compliance-uddannelse

I tæt samarbejde med stærke repræsentanter fra branchen udbyder FOAK nu en compliance-uddannelse, som klæder deltagerne på til at indgå i det daglige compliance-arbejde hjemme i virksomheden.

Som virksomhed har du naturligt en stor interesse i at vise omverden, at du har ’orden i eget hus’.

Det vil sige, at du er compliant med de lovkrav, der gælder for netop din branche, og i øvrigt gør det, du siger, at du vil gøre.

 

Compliance er kommet for at blive ...

Compliance blev et hverdagsord i kølvandet på finanskrisen i 2008, hvor den finansielle sektor mærkede konsekvenserne i form af omfattende reguleringer.

Og denne metode til at skabe transparens og sikkerhed for bl.a. kunderne er ligesom aldrig gået af mode igen.

Compliance-begreber som Good Governance, Fit & Proper, Reviews og Stakeholder Management har da også for længst fundet vej til forsikringsbranchen.

- Branchen oplever i disse år en strøm af nye lovkrav og reguleringer, men mangler ofte ressourcer til at løfte opgaven.
Derfor har vi i tæt samarbejde med repræsentanter for branchen udviklet en complianceuddannelse, som kan være med til at understøtte oplæring i compliance-håndværket og dermed sikre flere kompetente compliance-specialister til branchen, fortæller Mette Sonne, der er porteføljemanager og kundechef på Forsikringsakademiet.

 

Uddannelsen giver dig fire enkeltstående dage, fordelt over otte uger – fra marts til maj 2022.

- Forløbet strækker sig over tid, så den studerende får mulighed for at træne det lærte hjemme på arbejdspladsen og udvikle de kompetencer, som passer til det aktuelle job. Compliance-rollen kan godt være forskellig, afhængig af fx placering i organisationen og faglig baggrund. Nogle er jurister, andre forsikringsuddannede, siger Mette Sonne.

Og undervejs kommer de studerende til at møde 3 erfarne undervisere, der er compliancespecialister med praktisk baggrund i henholdsvis forsikrings- og pensionsbranchen, Finanstilsynet og konsulentvirksomhed.

Underviserne er:

Gitte Danelund - Sustainable Compliance

Mette Baden - Danica

og Heidi Gliese Hylleborg - RAC Business Partner.

 

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om indhold og udbytte af Complianceuddannelsen her.

Har du spørgsmål til uddannelsen eller til det nye compliance-kundeforum, så tag endelig fat i os i Kundeservice.

Gå til kurven...