ForsikringsakademietForsikringsakademietForsikringsakademietForsikringsakademiet
Forsikringsakademiet

Hvad leder du efter?

Forsikringsakademiet

Sikkerhed på Zoom

På Forsikringsakademiet har vi igennem flere år brugt Zoom med succes i vores uddannelser og møder.
I medierne er der rejst spørgsmål om sikkerheden på Zoom - få svar på dine spørgsmål her

I den senere tid har Zoom fået en del omtale i medierne. Mødeplatformen har oplevet massiv forøgelse i antallet af brugere, da mange har fået øjnene op for, at det er et godt produkt.

Som i alt andet software vil der være sikkerhedshuller, som hackere kan udnytte. Og det har naturligvis været interessant for hackere at gå efter Zoom i en tid, hvor der kommer mange nye brugere til.

På Forsikringsakademiet har vi ikke oplevet nogen former for sikkerhedsbrud eller haft problemer med Zoom. Vi bruger en betalt business-løsning og kører Zoom krypteret via Krydsfeltet

Her kan du læse svar på de spørgsmål, vi typisk får stillet:

Spørgsmål:
Jeg har hørt, at mange virksomheder fraråder brugen af Zoom. Men er Zoom farligt at bruge?

Svar:
Nej, det mener vi ikke. Men Zoom har fået meget opmærksomhed, fordi det virker godt og har fået enormt mange nye brugere. Vi har igennem flere år haft en business-aftale, som har en meget større grad af sikkerhed, end en gratis version.

Spørgsmål:
Afgiver jeg persondata, når jeg deltager i et Zoom-møde arrangeret af Forsikringsakademiet?

Svar:
Nej, du skal ikke oprette en konto, for at deltage i et møde arrangeret af Forsikringsakademiet. Som oftest vil du blot klikke på et link i Krydsfeltet, hvorefter dit møde starter. På den måde afgives og gemmes ingen persondata.

Spørgsmål:
Kan jeg selv gøre noget for at hæve sikkerhedsniveauet?

Svar:
Ja, hvis du har en Zoom-konto, kan du løbende at opdatere til nyeste version på din pc eller i app på din mobil.

Zoom har fokus på at lukke de eventuelle huller, der måtte være i deres software og sender derfor jævnligt opdateringer ud.

Spørgsmål:
Hvad gør Zoom for at løse problemerne?

Svar:
Zoom gør rigtig mange ting. Klik her og se en sikkerhedsblog fra Zooms CEO, hvor han beskriver de ting, som allerede er gjort, og hvad der er i pipelinen.

Spørgsmål:
Er trafikken på Zoom krypteret?

Svar:
Ja, trafikken fra din browser eller Zoom-klient (pc) og app (mobil), vil altid være krypteret med det, der hedder TLS 1.2 eller AES-256.

Klik her og se de nærmere detaljer i Zooms Encryption Whitepaper (PDF).

Spørgsmål:
Kan Windows-brugerkonti aflures af hackere?

Svar:
Nej, der har tidligere været en fejl, men dette er blevet løst 2/4-2020. Det har dog aldrig været et problem for møder arrangeret af Forsikringsakademiet, da vi bruger sikre links.

Spørgsmål:
Kan Facebook få fat i mine data?

Svar:
Nej, det kan Facebook ikke.

Når du deltager i møder, som Forsikringsakademiet arrangerer, vil du aldrig skulle logge ind via Facebook. Men selv hvis du skulle, er der ikke længere et problem. Tidligere anvendte Zoom et Facebook-toolkit, som en del af deres iOS-klienter, men denne mulighed blev fjernet i en software-opdatering 27/3-2020.

Gå til indkøbskurven...