”Vi oplever, at denne model afspejler behovet rigtig godt. De fleste studerende starter stille og roligt med ét kursus, men så stiger motivationen for at fortsætte og eventuelt afslutte med en certificering. Her giver det stor frihed selv at kunne kombinere kurserne og tone uddannelsen efter egne ønsker og behov", fortæller Dorthe Schollert, som er fagansvarlig for Succeed-programmet.
Forskellige finansieringsmåder
Der er en fast prisstruktur på alle Succeed-kurserne. Hvert kursus ligger på ca. 5.500,- og en certificering koster 1.500,-
"Det er helt tydeligt, at mange selskaber vælger at bruge de finansieringsmuligheder, der er tilgængelige, både til kurser og certificering. Det kan fx være de lokale udviklingsmidler, som er øremærket uddannelse, der fremtidssikrer medarbejderne. Og i den forbindelse er hele power skills-området stærkt relevant", siger Dorthe Schollert.
Derudover kan Uddannelsespuljen være relevant for medarbejdere, som er medlem af Forsikringsforbundet.
Kompetencerne bliver efterspurgt
Hun bliver bakket op af en undersøgelse, som FOAK tidligere har lavet.
Her gennemtrævlede vi jobannoncer fra de 20 største forsikrings- og pensionsselskaber for at afdække de gennemgående kompetencekrav.
"Og svaret var entydigt 'kommunikation' og 'samarbejde'. På tværs af selskaber og jobtitler er det de to kompetencer, som oftest bliver efterspurgt i branchens jobopslag", oplyser Dorthe Schollert.
De fleste steder er ordene direkte nævnt, og ellers kan kommunikation nogen steder være formuleret som ’god til formidling’ eller ’gode taleevner’, mens samarbejde ofte kobles med ’holdspiller’.
Der er da også stor interesse for at dygtiggøre sig netop indenfor de to områder.
”Som forsikrings- og pensionsmedarbejder er det et meget konkret behov i hverdagen at kunne de her ting - og helt nødvendigt for at kunne forblive relevant på det fremtidige arbejdsmarked".