ForsikringsakademietForsikringsakademietForsikringsakademietForsikringsakademiet
Forsikringsakademiet

Hvad leder du efter?

Forsikringsakademiet
Finanselevuddannelsen gav Sofie den helt rigtige balance

Finanselevuddannelsen gav Sofie den helt rigtige balance

Sofie Marie Hougaard Jensen blev færdiguddannet finanselev 1. september 2022. Lige efter gymnasiet var hun egentlig startet på sin drømmeuddannelse, men fandt ud af at drømmen lå et andet sted.

”Jeg troede, at jeg skulle være revisor og startede som revisorelev efter gymnasiet og på HD i fritiden. Det var superspændende, men for mig var der ikke den rigtige balance mellem job, uddannelse, familie og venner. Det hang ikke ordentligt sammen.”

Sådan fortæller Sofie Marie Hougaard Jensen, 24 år, om sine første erfaringer med uddannelseslivet.

Gav nye muligheder

Efter knap to år stoppede hun derfor op og så sig omkring efter andre muligheder.

”Jeg skulle selvfølgelig finde ud af noget andet. Og så var det, at min brors kammerat, der arbejder i Topdanmark og selv har været finanselev dér, opfordrede mig til at søge ind. Det var dagen før deadline, men jeg nåede det – og fik jobbet”, smiler hun.

Noget af det, der tiltrak Sofie, var kombinationen af job og uddannelse.

”Jeg har ikke lyst til at sidde på skolebænken fra 8 – 16 hver dag, året rundt. Så ideen med at man kan kombinere arbejde med skole, nogenlunde inden for almindelig arbejdstid, tiltalte mig meget”, siger hun.

Her kan du hele tiden udvikle dig

Drømmen om en spændende uddannelse og karriere fik altså nyt liv i det toårige finanselevforløb inden for skadeforsikring. Her er dagene forskellige og mulighederne mange.

”Gennem skoleforløbet får du hurtigt ansvar og lov til at prøve lidt af det hele; Privatkunder og erhvervskunder. De forskellige forsikringsområder og kunderådgivning helt generelt. Når du så kommer tilbage på jobbet, giver det hele mening. Jeg kan huske, at jeg ret tidligt fik sådan lidt ahaoplevelser med, at ’det er jo faktisk det, vi har haft om på skolen’. Teori og praksis hang virkelig sammen. Det, synes jeg, er helt genialt”, beretter Sofie.

Ja tak til autoskader

Umiddelbart efter den afsluttende eksamen blev Sofie tilbudt fastansættelse i Topdanmark. Det takkede hun ja til, og er nu skadebehandler i Auto.

”Det var nok lidt tilfældigt, at jeg lige havnede i den afdeling, da jeg startede som elev, men jeg har været vildt glad for det. Jeg er blevet grebet af, at man hele tiden kan udvikle sig og specialisere sig. Jeg kan godt lide de komplekse og udfordrende områder og kunder – det må gerne kræve lidt ekstra at hjælpe kunden til en god løsning”, slår hun fast.

Og hverdagen som skadebehandler ligner på de fleste områder hverdagen som finanselev.

"Altså lige bortset fra lønnen – den er jo steget en del", griner Sofie.

Gå til kurven...