Selvom forsikringsbranchen har en stærk tradition for at investere i uddannelse til sine medarbejdere, møder Bjarne selvfølgelig indvendinger på sin vej – sammenfattet i sætningen: ’det er dyrt og tidskrævende’.
”Og det er jo forståeligt. Samtidig oplever jeg, at vi har en ret ens opfattelse af de udfordringer, branchen står overfor, fx konstante ændringer i lovgivningen, teknologiske fremskridt, krav til compliance, ændringer i kundeadfærd, fastholdelse og udvikling af medarbejdere – bare for at nævne nogle”, fortæller han.
Derfor kan de også hurtigt blive enige om, at uddannelse spiller en stor og væsentlig rolle for alle parter.
”Men pointen er, at det ikke behøver at være lange, tunge uddannelser. Livslang læring lægger op til kortere, præcise og godt timede indsatser, som klæder medarbejderne på til at håndtere aktuelle opgaver og problemstillinger”, fastslår Bjarne.
Når det kommer til økonomien, peger Bjarne på forskellige støtte- og puljeordninger.
”Det er bare med at bruge de eksisterende finansieringsmuligheder, som jo netop er lavet for at understøtte motivation, udvikling, fastholdelse og faglig relevans”.
Bjarne fremhæver disse fire ordninger:
Lokale udviklingsmidler:
Alle virksomheder, der har en overenskomst med Forsikringsforbundet, har en lokaleudviklingspulje. Formålet er at øremærke penge til kompetenceudvikling, som gør medarbejderne klar til fremtidens jobs.
Uddannelsespuljen:
Alle medarbejdere, der er omfattet af overenskomsten mellem Forsikringsforbundet og FA kan søge op til 25.000 kr. til uddannelse pr. år.
VEU-omstillingsfonden:
Medarbejdere kan søge om op til 10.000 kr. i tilskud til uddannelse.
SVU-Statens voksenuddannelsesstøtte:
Støtten kan gå direkte til medarbejderen som lønkompensation– eller den kan gå til arbejdsgiver som erstatning for tabt arbejdskraft.
Klik her og få flere detaljer
✔ Medarbejdere, der har gennemført og bestået en forsikringsuddannelse på niveau 3, kan søge direkte ind på en række akademi-valgfag på erhvervsakademierne IBA Kolding og Dania.
✔ Vi har udvalgt en række konkrete fag med særlig relevans for forsikringsmedarbejdere. Se udvalget her
✔ Med et gennemført og bestået niveau 4, kan medarbejdere desuden søge ind på erhvervsakademiernes diplomuddannelser.
✔ For at søge ind på Brobygningsforløbet til HD 2. del i samarbejde med Aalborg Universitet skal medarbejderen have gennemført og bestået både niveau 3 og 4-moduler samt have fem års relevant erhvervserfaring. Læs om uddannelsen her