ForsikringsakademietFOAKlearnKrydsfeltet
Forsikringsakademiet

Seminar

AI-forordningen er netop vedtaget I EU. Kom og få viden om og indsigt i konsekvenserne af forordningen og dens betydning specifikt for forsikrings- og pensionsbranchen, når vi samler branchen til seminar tirsdag den 3. december 2024.

S5.25-24.49-0

Forsikrings- og pensionsbranchen har igennem længere tid arbejdet med udviklingen af AI-baserede løsninger i forskellige dele af kundebetjeningen, og mange mindre projekter er i drift rundt omkring.

Samtidig er Finanstilsynet i gang med en kortlægning af branchens brug af kunstig intelligens, og Datatilsynet anbefaler virksomhederne at forholde sig til brugen af AI-værktøjer.

Yderligere har EU færdiggjort en forordning om AI, som omfatter både udviklere og brugere af AI-løsninger.

Derfor har branchen nu mulighed for at stille helt skarpt på does og don'ts, og gøre sig de nødvendige overvejelser - og sikkerhedsforanstaltninger - i forbindelse med anvendelse af AI-løsninger.

På dette seminar samler vi nogle af de største eksperter på den juridiske regulering af området.

Sammen med branchefolk og kyndige fra IT-branchen vil de føre os igennem en dag i AI-forordningens univers og pege på, hvad der i praksis skal til for at bringe AI i anvendelse i et større omfang.

Vi sætter bl.a.fokus på:

  • AI-forordningens krav, herunder særligt til højrisiko-systemer
  • Betydningen af GDPR i forhold til anvendelse af AI-løsninger
  • Hvordan kan compliance-løsningen håndteres i praksis
  • Hvilke etiske problemstillinger afføder anvendelse af AI i pensions- og forsikringsbranchen (og er der taget hånd om dem i AI-forordnignen)
  • Kontraktuelle problemstillinger

81% af de danske virksomhedsledere forudser at GenAI vil have en positiv indvirkning på deres virksomheder

- men kun 5% af virksomhederne har bevæget sig ud over pilotfasen.

Tallene stammer fra en netop offentliggjort undersøgelse fra Dansk Industri, med input og bidrag bl.a F&P. Det er den hidtil mest omfattende nordiske undersøgelse, der er blevet udført.

Formålet har været at kortlægge indførelse og anvendelse af generativ AI (GenAI) i danske virksomheder. Og resultaterne giver et repræsentativt billede af hele den danske industri, herunder svar fra mere end 572 danske virksomhedsledere og topledelser på tværs af alle brancher og virksomhedsstørrelser.

Den markante forskel mellem forventningerne til GenAI og reel anvendelse af teknologien kan skyldes usikkerhed - både i forhold til teknologien og lovgivningen på området. AI-forordningen er første skridt på vejen til at skabe større klarhed.

Tilmeld dig allerede nu seminaret 3. december

Så er du med fra start, når vi sætter fokus på forsikrings- og pensionsbranchens rolle i den fremtidige udvikling af AI-baserede løsninger og brugen af dem.

 

Læs rapporten her

Du kan allerede nu dykke ned i undersøgelsen fra Dansk Industri, som deler konklusionerne i rapporten Denmark’s GenAI Paradox: From Lagging to Leading

KONTAKT

Vi vil rigtig gerne tale om uddannelse med dig, så tag endelig fat i os, hvis du har brug for sparring, rådgivning - eller svar på konkrete spørgsmål.

Kundeservice er klar på mailen kundeservice@foak.dk og telefon 4516 5000, mandag til torsdag kl. 8 - 15 og fredag kl. 8 - 14.

Kontakter du os uden for åbningstid, vender vi tilbage hurtigst muligt.

Gå til kurven...